Ses Sanatçılarımızdan Türk Halk Müziği Dinletisi

Yazar: mustafacagatay.erol | Tarih: 19 Temmuz 2024

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2024 yılında açılan sınavlar sonucunda, Ankara ve Sivas Devlet Türk Halk Müziği Koroları'nda Ses Sanatçısı olarak görev yapma hakkı kazanan öğrencilerimiz Emre Bilkay, Bahar Erdem ve Faruk Çetin tarafından Türk Halk Müziği Dinletisi gerçekleştirildi.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (Kurupelit Kampüsü), 18 Temmuz 2024 Perşembe günü gerçekleşen etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi başta olmak üzere, Konservatuarımız ve üniversitemizin diğer birimlerinden idari ve akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Sunuculuğunu Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Münevver Şenduran'ın yaptığı etkinlikte Bilkay, Erdem ve Çetin solist ve koro olarak yurdumuzun farklı yörelerinden Türk Halk Müziği eserleri seslendirdiler.

Dinletinin saz heyetinde Konservatuvarımız Öğr. Gör. Oğuz Yılmaz (Kaval) ile öğrencilerimiz Erkut Yıldız (Bağlama), Furkan Türk (Gitar) ve Erkan Karabatak (Vurmalı Çalgılar) yer aldı.

Etkinliğin sonunda öğrencilerimize teşekkür belgesi takdim eden ve kısa bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, öğrencilerimizi tebrik edip Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin başarılı bilim ve sanat insanları çıkarmaya devam edeceğini belirtti.

Üniversitemiz tarafından etkinlik için yapılan haber metni ve fotoğraf galerisi için buraya tıklayınız.