Konservatuvarımızdan "Kâr-ı Nev Edâ" Eseri İcrası

Yazar: mustafacagatay.erol | Tarih: 19 Temmuz 2024

Konservatuvarımız, Bestekâr Cinuçen Tanrıkorur'un ölümünün 24. yılı münasebetiyle bir anma konseri icra etti.

4 Temmuz 2024 tarihinde Atakum Belediyesi Ata Sahne'de icra edilen konserde, Tanrıkorur'a ait olan Kâr-ı Nâtık formundaki "Kâr-ı Nev Edâ" isimli eserin icrası gerçekleşti. Peygamber efendimizin yaşı ile sınırlandırılarak 63 makamda bestelenen Kâr-ı Nev Edâ eserinin icrası, üniversitemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Münevver Şenduran'ın sanat yönetmenliğinde hazırlandı.

Konserde bir de açılış konuşması yapan Şenduran, eserin 2001 yılından bu yana beşinci icrası olduğunu, Kar-ı Nâtık formundaki eserlerin esasen Türk Müziği'ne ilgi duyan öğrencilere makam ve usûl bilgisi kazandırmak amacıyla bestelendiğini, eserin yapısı gereği başladığı makamla bittiğini ve bu formda eser bestelemek için iyi bir müzik bilgisine ihtiyaç duyulduğunu belritti.

Konserin saz heyetinde Doç. Dr. Emre Pınarbaşı (Ney), Öğr. Gör. Abdullah Kadir Özaydın (Tanbur), Öğr. Gör. Turgay Kerse (Kanun), Konservatuvar Öğrencimiz Erkan Karabatak (Kudüm), Konservatuvarımızdan mezun olup yüksek lisans eğitimlerini Üniversitemiz bünyesinde sürdüren Özge Demir (Ney) ve Pınar Gökçe Pambuk (Kanun) yer aldı. Konserin ses icrası ise Doç. Dr. Münvver Şenduran başta olmak üzere Konservatuvarımız Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müziği Anasanat Dalı ve Türk Müziği Bölümü Türk Sanat Müziği Anasanat Dalı Öğrencileri tarafından gerçekleştirildi.

Konser öğrenciler ve akademisyenler tarafından bir vefa örneği göstererek sunuldu ve izleyenlerden büyük beğeni topladı.